fredag 29. november 2013

Hamp melk

Boken "Superfoods" av David Wolfe



Han tar for seg supermat som bl.a Goji-bær, kokos, aloe vera, kakao, maca, bie-produkter, spirulina, blå-grønne alger, pfytoplankton og hampfrø.
At hamp kunne brukes til så mye, ante jeg ikke. Ei heller at hamp er billigere å produsere, plantene er motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer (de kan produseres uten insektsgifter)
og for ikke snakke om alle helsefordelene med hampfrø og bladene fra planten var jeg klar over.
Og frøene kan brukes til å lage "melk"


Oppskriften er enkel:
1 kopp hampfrø
4 kopper vann 
1 klype himalayasalt (eller annen type salt)
1/4-1/2 vaniljestang (jeg brukte vaniljepulver, som er malt vaniljestang)


Kjør alle ingrediensene i en blender og filtrer gjennom et nøttemelk-klede, eller et fuktet kjøkkenhåndkle brettet i to som legges over en trådsil.
Tilsett 1-3 ss ønsket søtning. Jeg brukte agavesirup.
Hampmelken kan brukes i smoothie, til frokostblandinger eller i kaffe eller te. Den smaker litt nøtteaktig og søtt, og kan også nytes som den er.


PS! Hamp er ikke det samme som Marijuana, så du blir ikke rusa av dette :-)
Men hamp og  marijuana er begge i samme cannabis-familie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.