søndag 1. desember 2013

Fransk kjøttgryte

Kilde
Har du brukt mer penger enn beregnet på julehandel? Her er et tips til en billig middagsrett som kan serveres fint besøk, eller som litt ekstra stasmiddag. (eller bare fordi du vil)
Selv med det billigste oksekjøttet du kan finne, blir dette en festrett. Den lange koketiden gjør at kjøttet blir mørt og saftig.
Oppskriften fant jeg på klikk.no. Jeg hadde en pakke grytkött og en pakke högrev fra Sverige. Högrev er det samme som høyrygg. Det kjøttet ble mest saftig, siden det var mer marmorert enn grytekjøttet.

800 g benfritt storfekjøtt - mørbrad eller bankekjøtt
1 stk stor løk
2 fedd hvitløk
1 stk stor gulrot
1 stk purre
 kokosolje til steking. Bruk annengangspresset, den smaker ikke kokos.
1,5 ts salt
0,5 ts grovmalt pepper
0,5 stk appelsin, skallet av den. Helst en økologisk.
1,5 ss tomatpuré
1-2 dl rødvin
1-2 dl vann
0,5 ts tørket timian
1 stk laurbærblad
evt litt tapiokamel eller arrowroot 1-2 ss
timian


Skjær kjøttet i litt store terninger. Rens og del grønnsakene i biter. Brun kjøttet i en varm panne i smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet over i en gryte tilsett løk, hvitløk, gulrot,salt og pepper. Kok ut pannen med vannet og ha det over i gryten.
Skrell av det gule skallet på appelsinen (pass på at de hvite hinnene ikke kommer med). Fest skallet på en tannstikker og legg i gryten.
Tilsett tomatpuré, rødvin, vann, timian og laurbærblad. Kok opp og la kjøttet trekke 1 - 2 t under lokk.
Ha i finsnittet purre og la dem trekke med de siste 10 min. Ta opp appelsinskallet og jevn evt  med arrowroot eller tapioka rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Serveres som den er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.