fredag 6. desember 2013

Karamellnektariner med kokoskrem


Jeg kom over en oppskrift på kokosfløte til kaffe som har fått masse skryt. Den ville jeg prøve. Og den var god! Mmmmmm! Den smakte mindre kokos pga eggene som var oppi.
Også kom jeg over en oppskrift på en Paleo-blogg  på grillede fersken som så veldig godt ut.
Kombinert ble dette veeeeeldig godt.
Jeg ville prøve å steke nektariner i smør og kokos-sukker. Kokos-sukkeret ble karamellisert og smakte vidunderlig. Her kommer superlativene strømmende :-)
Uansett, her kommer oppskriften:

3-4 nektariner
1 ss kokossukker
1 ss kokosolje

1 boks kokosmelk (ta kremen som har samlet seg i toppen, har den ikke det, sett boksen i kjøleskapet natten over)
2 ss kokosolje
1-2 egg
2 pipetter stevia Vanilla Creme (smak til med evt mer)

Ha kokosmelk, kokosolje, egg og stevia i en blender eller foodprocessor. Kjør til jevn masse. Egentlig skal du smelte kokosoljen før du har oppi,  men det gikk greit å smeise alt oppi på én gang.
Hell over i en beholder og sett i kjøleskapet i 1 time. Hvis du ikke har tid til å vente, kan du sette det i fryseren til det blir myk-pisket-krem-aktig. Oppbevares deretter i kjøleskapet.

Del nektarinene i to og ta ut steinen.
Smelt kokosolje og strø kokos-sukker i stekepanne. Legg nektarinene med snittsiden ned og stek 3-5 minutter.
Server med en klatt eller 2 av kokoskremen.
Kokoskrem med karamellsaus. :-)
Denne kremen kan brukes som kaffefløte. Den blir nok enda tykkere etter et døgn i kjøleskapet :-)
(jeg stekte nektarinene for tidlig, og måtte vente til kokoskremen hadde tyknet, derfor karamelliserte sukkeret seg. Men det smakte såååå godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.