Disse knekkebrødene smaker herlig til det meste. Jeg bruker det til frokost, mellommåltid, tilbehør til middag osv. osv.
For 2 bakebrett trenger du.
2 1/2 dl solsikkefrø
2 1/2 dl sesamfrø ( helst uskallet, siden de inneholder mer kalsium)
1 1/2 dl gresskarfrø
1/2 dl linfrø
2 ss chiafrø (kan droppes)
4 dl kokende vann
1 dl kokosolje
2 ss fiberhusk
litt himalayasalt ca 1 ts
Ha solsikkefrø og sesamfrø i blender eller foodprosessor med knivblad. Kjør til mel, men ikke til frøene skiller ut olje.
Varm opp vannet, og tilsett kokosoljen i vannet slik at den smelter.
Tilsett alle ingrediensene i en bolle, salt etter smak. Husk at saltsmaken intensiveres når knekkebrødet steker.
Del massen i 2 og smør med en slikkepott som du dypper i vann med jevne mellomrom når massen klistrer seg til den. Rut opp i 12 biter med slikkepott eller pizzaskjærer. Stekes ved 150 grader i 30-40 minutter eller til knekkebrødene er sprø. Bytt om på platene hvert kvarter slik at de blir likt stekt. Skru av ovnen, og la knekkebrødene tørke ferdig i restvarmen.
Jeg har gått til innkjøp av sånne bakeark, fordi jeg var lei av at knekkebrødene alltid satt fast i papiret. De funker veldig bra!
For 2 bakebrett trenger du.
2 1/2 dl solsikkefrø
2 1/2 dl sesamfrø ( helst uskallet, siden de inneholder mer kalsium)
1 1/2 dl gresskarfrø
1/2 dl linfrø
2 ss chiafrø (kan droppes)
4 dl kokende vann
1 dl kokosolje
2 ss fiberhusk
litt himalayasalt ca 1 ts
Ha solsikkefrø og sesamfrø i blender eller foodprosessor med knivblad. Kjør til mel, men ikke til frøene skiller ut olje.
Varm opp vannet, og tilsett kokosoljen i vannet slik at den smelter.
Tilsett alle ingrediensene i en bolle, salt etter smak. Husk at saltsmaken intensiveres når knekkebrødet steker.
Del massen i 2 og smør med en slikkepott som du dypper i vann med jevne mellomrom når massen klistrer seg til den. Rut opp i 12 biter med slikkepott eller pizzaskjærer. Stekes ved 150 grader i 30-40 minutter eller til knekkebrødene er sprø. Bytt om på platene hvert kvarter slik at de blir likt stekt. Skru av ovnen, og la knekkebrødene tørke ferdig i restvarmen.
Jeg har gått til innkjøp av sånne bakeark, fordi jeg var lei av at knekkebrødene alltid satt fast i papiret. De funker veldig bra!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.